Wanneer kunnen we weer reizen buiten europa?

Helaas ziet de wereld er heel anders uit als dat we gewend zijn. Vele landen zijn in lockdown. Natuurlijk worden de tijden weer beter! Op termijn gaan we weer kunnen reizen. Maar wanneer? En kunnen we dan overal naartoe?

Wanneer kunnen we weer reizen?

In de zomer van 2020 leek corona eventjes voorbij. Met weliswaar wat beperkingen, er was toch weer heel wat mogelijk. Maar dan wel vooral binnen europa. Ook al werd er in juni gesproken over versoepelingen wat betreft reizen buiten europa door de Europese unie, dat heeft nooit echt doorgezet. De regeringsleiders konden het niet eens worden wat de voorwaardes moesten zijn. Wel was er een lijstje van landen die de Europese unie mochten betreden met een toeristenvisum. Aangezien corona een luchtweginfectie is en die altijd een stuk beter gedijen bij winters weer, is het sowieso de verwachting dat richting de zomer maatregelen weer flink versoepeld kunnen worden. Dat in combinatie met sneltestbeleid en vaccins stemt hoopvol. Alleen gaan landen er in slagen goede afspraken met elkaar te maken?

Wat zijn de vooruitzichten?

Laten we voorop stellen dat niemand dat precies weet. Er zijn nog vele onzekere factoren, zoals de nieuwe mutatie die opgedoken is in Engeland, of de vaccins die nog wachten op goedkeuring door de EMA. Maar toch kunnen we op basis van de huidige gegevens proberen een inschatting te maken. En dan is er genoeg reden om hoopvol te zijn. De verwachting is dat buiten europa de Verenigde Staten het eerste land zal zijn die zijn grenzen openzet, middels een snelteststraat of middels een vaccinatiepaspoort. Of een combinatie van die twee.

Redenen om hoopvol te zijn

  • De beurzen staan ongekend hoog
  • Plan is om voor de herfst vaccinatieprogramma afgerond te hebben
  • Op meerdere airports worden plannen gemaakt om snelteststraten in te richten
  • Airlines als KLM en Singapore airlines sturen mails met de verwachting 2021 weer mensen aan boord te kunnen verwelkomen
  • Japan zinspeelt erop om bij de olympische spelen toch publiek toe te laten
  • Landen staan te springen om weer touristen binnen te laten

De situatie in de Verenigde staten

De feiten op een rij:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *